Hey Guys! Here’s a set of Some Questions on Alphabet Series and Reasoning: Part 2. These questions generally based on alphabets series and arrangement and they are much easy to solve.

Let’s get Started

1. Arrange the following words in a meaningful order.

1. Death 2. Marriage 3.Education 4. Birth 5. Funeral

(A) 5, 1, 2, 3, 4

(B) 4, 2, 3, 1, 5

(C) 4, 3, 2, 5, 1

(D) 4, 3, 2, 1, 5

Solution : (D) 4, 3, 2, 1, 5

2. Arrange the following words in a logical sequence.

1. Grass 2. Curd 3. Milk 4. Cow 5. Butter

(A) 1, 2, 3, 4, 5

(B) 2, 3, 4, 5, 1

(C) 4, 1, 3, 2, 5

(D) 5, 4, 3, 2, 1

Solution : (C) 4, 1, 3, 2, 5

3. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Key 2. Door 3. Lock 4. Room 5. Switch on

A. 5, 1, 2, 4, 3

B. 4, 2, 1, 5, 3

C. 1, 3, 2, 4, 5

D. 1, 2, 3, 5, 4

Solution : C. 1, 3, 2, 4, 5

4. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Word 2. Paragraph 3. Sentence 4. Letters 5. Phrase

A. 4, 1, 5, 2, 3

B. 4, 1, 3, 5, 2

C. 4, 2, 5, 1, 3

D. 4, 1, 5, 3, 2

Solution :D. 4, 1, 5, 3, 2

5. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaf 2. Fruit 3. Stem 4. Root 5. Flower

A. 3, 4, 5, 1, 2

B. 4, 3, 1, 5, 2

C. 4, 1, 3, 5, 2

D. 4, 3, 1, 2, 5

Solution : B. 4, 3, 1, 5, 2

6. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. House 2. Street 3. Room4. Town 5. District

A. 3, 2, 1, 4, 5

B. 3, 1, 4, 2, 5

C. 3, 1, 2, 4, 5

D. 3, 1, 2, 5, 4

Solution : C. 3, 1, 2, 4, 5

7. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Wall 2. Clay 3. House 4. Room 5. Bricks

A. 5, 2, 1, 4, 3

B. 2, 5, 4, 1, 3

C. 2, 5, 1, 4, 3

D. 1, 2, 3, 4, 5

Solution : C. 2, 5, 1, 4, 3

8. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Probation 2. Interview 3. Selection 4. Appointment 5. Advertisement

6. Application

A. 5, 6, 3, 2, 4, 1

B. 5, 6, 4, 2, 3, 1

C. 5, 6, 2, 3, 4, 1

D. 6, 5, 4, 2, 3, 1

Solution : B. 5, 6, 4, 2, 3, 1

9. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Elephant 2. Cat 3. Mosquito 4. Tiger 5. Whale

A. 5, 3, 1, 2, 4

B. 3, 2, 4, 1, 5

C. 1, 3, 5, 4, 2

D. 2, 5, 1, 4, 3

Solution : B. 3, 2, 4, 1, 5

10. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Yarn 2. Plant 3. Saree 4. Cotton 5. Cloth

A. 2, 4, 5, 1, 3

C. 2, 4, 1, 5, 3

D. 2, 4, 5, 3, 1

Solution : C. 2, 4, 1, 5, 3

11. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Infant 2. Old 3. Adult 4. Adolescent 5. Child

A. 5, 4, 3, 2, 1

B. 3, 4, 2, 1, 5

C. 2, 3, 4, 5, 1

D. 1, 5, 4, 3, 2

Solution : D. 1, 5, 4, 3, 2

12. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaves 2. Branch 3. Flower 4. Tree 5. Fruit

A. 4, 3, 1, 2, 5

B. 4, 2, 5, 1, 3

C. 4, 3, 2, 1, 5

D. 4, 2, 1, 3, 5

Solution : D. 4, 2, 1, 3, 5

13. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Tree 2. Seed 3. Flowers 4. Fruit 5. Plant

A. 5, 2, 1, 3, 4

B. 2, 5, 1, 4, 3

C. 2, 5, 1, 3, 4

D. 2, 5, 3, 1, 4

Solution : C. 2, 5, 1, 3, 4

14. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Protect 2. Pressure 3. Relief 4. Rain 5. Flood

A. 2, 4, 3, 1, 5

B. 2, 4, 5, 1, 3

C. 2, 5, 4, 1, 3

D. 3, 2, 4, 5, 1

Solution : B. 2, 4, 5, 1, 3

15. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Presentation 2. Recommendation 3. Arrival 4. Discussion 5. Introduction

A. 5, 3, 4, 1, 2

B. 3, 5, 4, 2, 1

C. 3, 5, 1, 4, 2

D. 5, 3, 1, 2, 4

Solution : B. 3, 5, 4, 2, 1

16. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Rainbow 2. Rain 3. Sun 4. Happy 5. Child

A. 4, 2, 3, 5, 1

B. 2, 3, 1, 5, 4

C. 4, 5, 1, 2, 3

D. 2, 1, 4, 5, 3

Solution : B. 2, 3, 1, 5, 4

17. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Never 2. Sometimes 3. Generally 4. Seldom 5. Always

A. 5, 2, 1, 3, 4

B. 5, 2, 4, 3, 1

C. 5, 3, 2, 1, 4

D. 5, 3, 2, 4, 1

Solution : A. 5, 2, 1, 3, 4

18. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Index 2. Contents 3. Title 4. Chapters 5. Introduction

A. 2, 3, 4, 5, 1

B. 3, 2, 5, 1, 4

C. 3, 2, 5, 4, 1

D. 5, 1, 4, 2, 3

Solution : B. 3, 2, 5, 1, 4

19. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Income    2. Status    3. Education   4. Well-being    5. Job

A. 1, 2, 5, 3, 4

B. 1, 3, 2, 5, 4

C. 3, 1, 5, 2, 4

D. 3, 5, 1, 2, 4

Solution : D. 3, 5, 1, 2, 4

20. Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Doctor 2. Fever 3. Prescribe 4. Diagnose 5. Medicine

A. 1, 4, 3, 2, 5

B. 2, 1, 3, 4, 5

C. 2, 1, 4, 3, 5

D. 2, 4, 3, 5, 1

Solution : C. 2, 1, 4, 3, 5

Hey Guys! Hope you liked the article. Don’t just stop reading. Do check out other latest posts on MathCompt.